Snart nyår.

Diza fortsätter att ställa upp sig för Börni men han tycker att hon är bara dryg. Så när hon börjar så går han in i hörnet i vardagsrummet och lägger sig och tjurar, eller så kommer han och tar skydd hos mig.
Börni verkar vara rätt säker på när det är någon i höglöp. På julafton slutade han pipa efter dem, sen har han varit lugn, men tikarna har efterdyningar. I dag är det en vecka sen hon blev parad, och om några dagar kommer hon att vara illamående och inte vilja äta, så var det förra gången när hon blev dräktig.
Goa goa Diza, tänk vad roligt det skulle vara om det har tagit och att hon är dräktig. Jag är riktigt valpsugen, det är väldigt länge sen vi hade några valpar nu. Sista kullen vi hade var 2009 i Maj, det är mer än 1½ år sedan.
Ett Gott Nytt önskar vi er alla.


Parining av Diza och Chanto

Det blev en intensiv vecka innan jul, när Diza kom i höglöp och vi for till Bålsta tre dagar i rad. Vi har parat henne med Calmigos Chanto som bor tillsammans med matte  Mona. Chanto delägs med  Calmogos kennel. Ni kan läsa mer om dem på www.calmigos.se
Diza och Chanto gillade verkligen varandra.
Vi har ju försökt para henne med Chanto förra gången som hon löpte också, men då var det så osäkert vilken dag hon egentligen var på i löpet. Men nu har vi tagit två utstryk på henne och så vi har sett att hon varit i fas och nu har de då blivit en parning. Hon har sitt höglöp väldigt tidigt så inte undar på att det inte funkade förra gången. Men nu fann de varandra.
Vi är jätte glada för detta och nu hoppas vi verkligen på att det blir som vi planerat. Vi kommer att ta ultraljud på henne om ca 3 veckor då vet vi om parningen har resulterat i några valpar.
Gå in på hemsidan och läs under Valpar = Planerade kullar.
Jag tackar verkligen Mona som tog emot oss så här dagarna innan jul alla har ju lite annat att göra än att para hundar den tiden på året.

Calmigos Chanto

Lindvattnet's Dicha

Ingen parning

Vi har beslutat att inte para Fanni just nu.
Det är ju jul och lite besvärligt att ändar alla planer vi hade.
Hon kommer troligen att paras vid nästa löp istället.
Allt blir inte som man tänkt, sånt är livet ibland.


Ögonlysning

Vi har ögonlyst Börni och syrran Fanni och båda är UA 
 
Bilden är från Höbgo utställning.
Där blev Fanni BIM med  Cert och Casib.
Hon är så otroligt duktig denna hund. Hennes första lydnads tävling tar hon
160 poäng och får en 1:a
Hon älskar allt som matte och husse gör, lydnad, rally, spår, sök m,m


Nelson fick en ny frisyr

Nelson och matte Anna var här och fick en ny frisyr. En härlig kille.
Han heter i stamtavlan Lindvattnet's Fernandes bor i
Gävle tillsammans med Anna, Thomas och deras två pojkar.
Han är en riktigt lydig kille älskar att göra som matte säger.
Tränar en del lydnad och konster.

Ofriserad och nyfriserad han är lika fin i båda locken.

Ja du de här ögonen smälter man verkligen för.

GRATTIS FANNI, TOMMY OCH KERSTIN

Det kom ett mail. 
Hej Tuula,
I dag har Fanni tävlat i lydnad klass 1 och fick ett förstapris i sin klass, fyra totalt med 160 poäng. Det är Tommy som har tränat med henne i höst och vi är jätteglada att det gick så bra, det var ju första tävlingen, KM med 12 hundar i hennes grupp.


Grattis duktiga Fanni, Tommy och Kerstin, ni är helt otroliga. Jag blir så glad för er skull. Det är så roligt när mina valpköpare jobbar med sina hundar. Det ger och gör lyckiga lydiga hundar. 
 


RSS 2.0