Tasseriets Frans

Hälsar vi välkommen till vår kennel. Jag lägger ut hans stamtavla under våra hannar.
Han är en jätte härlig kille, glad snäll och busig. Vi tog flyget han och jag från Boden till Arlanda sen en lång bilfärd hem till Dalarna. Dessutom gjorde vi ett stopp för att inhandla några fler kompostgaller i Uppsala.
Han klarade flygresan otroligt bra, en av kabinpersonalen blev överförtjust i honom och stod länge länge och gullade med honom. Verkligen härligt. Sedan bilfärden, började väll inte så bra. Jag försökte sätta honom i buren där bak, men det gillade han inte alls. Så det var bara att ta fram flygväska och sätta fast den i säkerhetsbältet på passagerar stolen fram och sätta honom i den, det funkade jätte bra. Han rullade ihop sig och somnade genast, sen sov han fram tills vi gick in på Jula, han fick sitta i sin väska i korgen på affären, gissa om vi gjorde succé :-) tänk vad en liten valp kan få fram gulle, gull sidor hos människor.
Efter inhandlade kompostgaller så blev det kiss och bajs stund och lite vatten innan vi satte oss i bilen igen för färden mot dalarna. Han rullade ihop sig och somnade så snällt i sin flygväska. Den blev verkligen tryggheten för honom. Nu är han tillsammans med våra små valpar, det fungerar jätte bra. När han blir lite väl busig så får han gå ur hagen och busa med oss istället. Vi är jätte glada att ha honom i vår kennel.


Utställning.

Ska man inte åka på när man känner att det inte stämmer riktigt. Kände redan i går att det inte var min dag. Men när det är så nära så kan man inte låta bli. Både Diza och Börni skötte sig jätte bra, men dagen var inte våran. Båda fick utlåtande Verry good. Båda fick jätte fin kriik, men Börni var lite vid i bogen, som jag kan fixa till med fler cykelturer och Diza fick påpekande att hon var för vinklad bak. Det har jag inte fått på någon utställning förut, kan vara för att pälsen är lite tofsig på benen nu när den börjar bli lång.
Men det är smällar man får ta. Jag har i alla fall världens underbaraste hundar, sen får domare säga vad de vill :-)) Vi får ställa upp på nån utställning längre fram i höst då tror jag inte att utslaget blir det samma.


Mera bilder från valpträffen

Här är några härliga bilder från valpträffen som Sanna Bhrun har skickat till mig.
Tack Sanna.


Sanna och Nemo
 
Hundarna som var här.

Nemo i gröngräset

Hundarna på ängen

Anna Thyr och Nelson på utställng


Då har Nelson provat på utställning. Liten där man får träna.
Han skötte sig exenplariskt och blev en mycket omtyckt kille.
Han kom hem med BIR OCH BIG. Verkligen GRATTIS TILL ANNA SOM FIXADE DET SÅ BRA.
NELSON ÄR TYROIDEA FRI, PRA BÄRARE, HD FRI
En mycket snygg och trevlig kille. Han har mycket motor och är arbetsvillig.

PRA

Nu fick vi svar på PRA provet som jag skickade till Laboklin. Freja= Lindvattnet's Gloria mamma till min kull är fri. Helt otroligt skönt. Då vet jag att hela kulle är fri, när även Ramses är fri.

Alvas bilder från valpträffen

Alva hade kameran framme igen. Så här kommer det två härliga bilder.
Hundarna tog sig rejäla dopp i ån, att få bada lite jytjebad tycket alla var toppen. 
Är det någon mer som har bilder, skulle jag bli jätte glad om ni 
skickade några till mig.  


Valpträffen

Oj vilken trevlig dag vi har haft. Det kom en hel hög med valpar till träffen. Trevligt även att en valpköpare kom, för att se hundarna. Jätte trevligt blev det.
Alla hundar och förare med familjer följde med på en vandring ner i ravinsystemet där man nästan upplever naturen som tropisk. Även lillflickan som bara var 4 år, var jätte duktig att gå, men sen somna hon gott i mammas famn.
Många hanhundar var det med, Trullsa, Elsa och Fia var enda tjejerna. Diza fick stanna hemma, det hade blivit lite jobbigt åt henne som är i efter löp och luktar mums för hannar.
Sedan fika vi på altanen jätte trevligt.
Vi pratade lite om det värsta med perron, vad det var för nått. Vi kom fram till att de biter sönder kontokort, så att inte husse kan handla.. ;-)). Ja lite annat kom vi fram till också. Skälliga av och till, lite tråkig var någon i hundmöten och lite annat sånt. Men i det stora hela är nog alla väldigt förtjusta i sin hund.
Jag upplevde dem som jätte härliga så klart, de flesta var ju min egen uppfödning ;-)
Tack alla som kom och förgyllde vår dag.Elcon från Trullsa och Pablos kull. Den första kullen som föddes här.

Här har vi Iggy som är son till Diza och Tjabo

Fia som är dotter till Diza och Tjabo

Nemo och Iggy söner till Diza och Tjabo

Nemo och Sanna

Iggy. Elcon som är Pablo och Trullsas son. Trulle och Nelson som är söner till Trullsa och Nano.


Valparna 1½ vecka.

Nu har jag försökt filma de små lite.

RSS 2.0